Mehr

Консультаційні послуги для людей з України під дахом союзу благодійних організацій "Паритетний Ессен"

Даний список постійно поповнюється. В ньому наведені послуги, які надаються під дахом союзу благодійних організацій «Паритетний Ессен», і які за нашою оцінкою є особливо важливими для людей, які щойно прибули з України. Послуги структуровані по віку та цільовим групам. Як правило, послуги надаються безкоштовно, на винятки вказується (наприклад, магазин дитячого одягу).

Консультації для вагітних жінок та молодих мам

Що пропонується: Ми надаємо консультації вагітним жінкам та молодим сім’ям на тему здоров’я, пояснюємо, як працює акушерська допомога і підтримуємо під час пошуку акушерки. Наша команда складається з акушерки та з соціального педагога.
Організація: Союз захисту дітей Ессен «Kinderschutzbund Essen e.V.»
Адреса: вул. Ерсте Веберштрассе 28  45127 Ессен (I. Weberstr. 28 45127 Essen)
Контакт: 02 01 / 52 32 70 61
ел. пошта: gesunder.auftakt@dksb-essen.de
www: https://kurzelinks.de/gesunderauftakt

Пакунки малюка з дитячим одягом

Що пропонується: Пакунок малюка з дитячим одягом, в запакованому вигляді по розміру і статі. Просимо робити колективні замовлення після того, як Ви з нами зв’язалися.
Контакт: Lena Bartoleit | Тел.: 02 01 /  52 32 76 48
ел. пошта: lena.bartoleit@dksb-essen.de

Дитячий одяг в гарному стані

Що пропонується: В нашому магазині дитячого одягу "KLEINER ELEFANT" (укр.: маленький слоник) на Вас чекає широкий вибір дитячого одягу і іграшок, бувших у використанні, по недорогим цінам.
Організація: Союз захисту дітей Ессен «Kinderschutzbund Essen e.V.»
Адреса: вул. Ґерсвідаштрассе 1-3a, 45127 Ессен (Gerswidastr. 1-3a, 45127 Essen)
Години роботи: вівторок, четвер, п’ятниця 9:30 -12:00
www: https://kurzelinks.de/kleiderladen

Консультації для батьків, дітей та юнацтва

Що пропонується: Консультації для батьків, дітей та юнацтва, на яких надається допомога за наявності гострих проблем, таких як проблеми у вихованні, відхилення у поведінці, емоційні проблеми, труднощі у навчанні та сімейні проблеми. Пропонується як широка терапевтична підтримка, так і профілактична допомога.
Мови: німецька, англійська
Організація: Союз захисту дітей Ессен «Kinderschutzbund Essen e.V.»
Адреса: вул. Мартін-Креммер-Штрассе 166, 45327 Ессен (Martin-Kremmer-Strasse 16б, Zollverein 45327 Essen) – На території об’єкту світової спадщини шахта «Цольферайн» (вхід з лівого боку)
Контакт: Тел.: 0201 / 999 50 340
ел. пошта: beratungsstelle@dksb-essen.de
www: https://kurzelinks.de/beratungsstelle

Навчання та дозвілля для школярів (після обіду)

Що пропонується: В нашому будинку навчання для дітей lernHAUS-Kinder завдяки безпечним, надійним та обов’язковим умовам для навчання (позашкільного), а також різним можливостям для організації змістовного дозвілля для дітей, ми створюємо нові перспективи для майбутнього.
Організація: Союз захисту дітей Ессен «Kinderschutzbund Essen e.V.»
Адреси (по районам міста): Інненштадт (центр), вул. Ґерсвідаштрассе 1-3a (Innenstadt, Gerswidastr. 1-3a), 02 01 / 102 78 90 |Альтенессен, вул. Альтенессенер штрассе 271 (Altenessen, Altenessener Str. 271), 01 73/  865 52 41 | Катернберґ, вул. Мартін-Креммер-Штрассе 16 (Katernberg, Martin-Kremmer- Str. 16), 02 01 /  99 95 03 50 |Борбек, вул. Цвайґштрассе 35 (Borbeck, Zweigstr. 35), 0 201 /  52 32 76 73
Контакт: Мартін Голліґер (Martin Hollinger) | 02 01 / 289 53 57
ел. пошта: martin.hollinger@dksb-essen.de
www: https://kurzelinks.de/lernhauser

Консультаційна служба для біженців

Що пропонується: Консультації по питанням притулку, перебування і соціально-правової допомоги з врахуванням актуального правового положення.
Організація: План Бе Рур (PLANB Ruhr e.V.)
Адреса: вул. Краєрштрассе 208 в Ессен Край (Krayerstr. 208 in Essen Kray)
Контакт: E. Ґаші (Е. Gashi) / 0201 890788-71 / 0172 7806289
ел. пошта: reg.beratung.essen@planb-ruhr.de
www: https://kurzelinks.de/fberatung

Супровід волонтерами щойно прибувших на рідній мові та допомога в орієнтації на новому місці

Організація: План Бе Рур (PLANB Ruhr e.V.)
Контакт: Ф. Кьоклюоґлу (F. Köklüoglu) | Тел.: 02327-586451
ел. пошта: f.koeklueoglu@planb-ruhr.de

Консультації і робота для з молоддю для ЛГБТ*I*

Що пропонується: В нашій консультації «Лебенслуст» (укр.: бажання життя) пропонуються психосоціальні консультації та супровід в практичних питаннях життя для ЛГБТ*I*, які потребують захисту, а також підтримка в питаннях інтеграції та знаходження контактів. www.lebenslust-beratungsstelle.de

Зустрічі молоді together розраховані на всіх ЛГБТ*I* і мають у своєму арсеналі заходи, направлені на підвищення компетентності та педагогічну організацію дозвілля. З 2005 року в закладі проходить процес інтенсивного відкриття іншим культурам, завдяки чому ми мали можливість зібрати різноманітний досвід в підтримці і інтеграції молодих ЛГБТ*I*, які були змушені тікати з батьківщини, або були травмовані. www.together-virtuell.de

Організація: SVLS e.V.

Консультації для жінок з сімей іммігрантів

Що пропонується: Наші спеціалісти надають додаткову до існуючих програм підтримку в сферах суспільної та правової орієнтації, інтеграції в навчанні та праці, проживання, здоров’я, соціалізації. Ми пропонуємо в першу чергу індивідуальн консультації та індивідуальну підтримку. Ми цінуємо скоординовану взаємодопомогу, направлену на зниження бар’єрів для доступу в заклади.

Організація: Соціальна мережа інтеграції та інклюзії (SoNII)
Адреса: вул. Марктштрассе 42, 45355 Ессен (Marktstraße 42, 45355 Essen)
Контакт: пані Аасма Ябен (Aasma Jabeen) 0162 20 82 746
ел. пошта: a.jabeen@sonii.de
www: https://kurzelinks.de/sonii

Організація: PLANB Ruhr e.V.
Адреса: вул. Краєрштрассе 208 в Ессен Край (Krayerstr. 208 in Essen Kray)
Контакт: Пані Діана Салканович (Diana Salkanovic) 0201-89078864
ел. пошта:
d.salkanovic@planb-ruhr.de
www: https://kurzelinks.de/vlrp

Консультації для людей з минулим біженців у Ессені, які відчувають психічний тиск, розлади здоров’я або обмеження

Що пропонується: Наша мета – допомогти біженцям та членам їх родин досягти такого стану, в якому вони можуть звертатися за соціально-психіатричною та медичною допомогою, яка відповідає їх вимогам. Зниження та подолання бар’єрів, які ускладнюють доступ до послуг в сфері здоров’я та соціалізації, перенаправлення до інших спеціалізованих фахівців психосоціальної сфери та медичної інфраструктури.
Мови: українська, російська
Організація: Соціальна мережа інтеграції та інклюзії (SoNII) (START NOW)
Адреса: пл. Фронгаузер платц 18, 45145 Ессен (Frohnhauser Platz 18, 45145 Essen)
Контакт: Віолетта Зубкова (Violetta Zubkova), 0163 740 77 01, ел. пошта: v.zubkova@sonii.de | Хасан Турхан (Hasan Turhan), 0163 740 08 85, ел. пошта: h.turhan@sonii.de
www: https://kurzelinks.de/4nmg

Сніданок для батьків та «мовне кафе» для вивчення німецької

Що пропонується:
1. Сніданок для батьків/Консультації
Об’єднання «Yekmal e.V.» пропонує по вівторкам з 10:00 до 12:00 в центрі зустрічей на площі Вебера (Weberplatz) сніданок, до якого запрошуються батьки, які розмовляють на різних мовах. Крім нових зв’язків, обміну думками, ігрової зони для малечі та свіжої випічки тут Ви отримаєте корисні поради на тему сім’ї на кожний день.
Щомісячно запрошуються експерти з різних сфер, які дають нову інформацію та відповідають на питання. В об’єднанні батьки мають змогу за необхідністю записатися на консультації (наприклад, якщо потрібна підтримка в орієнтації на місці).
Мови: німецька, англійська, курдська, арабська, турецька
2. «Мовне кафе» для вивчення німецької
«Мовне кафе» для вивчення німецької відкрите для дорослих з різним рівнем знання німецької мови з різних країн походження.
Щочетверга з 18:00 до 19:30 у Вас є можливість для невимушеного спілкування, обміну та міжкультурних зустрічей.
Перш за все надається можливість практикувати усну німецьку мову через співання пісень, грання ігор та ведення розмов.

Організація: Об’єднання «Yekmal e.V.»
Адреса:
Сніданок для батьків, щовівторка з 10:00 до 11:30, Центр зустрічей на площі Вебера, пл. Веберплатц 3, 45127 м. Ессен (Begegnungszentrum Weberplatz, Weberplatz 3, 45127 Essen)
«Мовне кафе» для вивчення німецької, щочетверга з 18:00 до 19:30, Центр великої поваги, вул. Роттштр. 24, 45127 м. Ессен (VielRespektZentrum, Rottstr. 24, 45127 Essen)
Контакт: Тел. 0163 52 19 349
ел. пошта: buro-essen@yekmal.de

Ілюстрований словник – помічник в комунікації (роздрук + застосунок)

Що пропонується: Для полегшення порозуміння був створений ілюстрований словник "First Communication Helper", який можна як роздрукувати, так і використовувати в App. В ньому Ви знайдете організовані по категоріям різні терміни, які були перекладені в зрозумілі зображення.
www: https://kurzelinks.de/pikto